Välkommen till Bustrollet
Tillbaka till startsidan
Sök i min blogg
 
Senaste inläggen
Kategorier
Arkiv
Bloggar

 

ÄLSKADE PAPPA

Igår var det 4 år sedan min pappa somnade in, han somnade in hemma bland sin kära.Vi som satt med när pappa tog sitt sista andetag var jag,min syrra, mamma,min ena moster, min sambo och en sköterksa från MOH (medicinskt omfattande hemsjukvård), de som jobbade där är helt underbara. I stort sett alla som stod pappa nära, hans föräldrar, bror, närmaste vännerna och arbetskamrater, hans chef var där under hans sita dag.
Så igår var vi upp till graven med blommor och tände ljus. Tänder ljus gör vi regelbundet men gjorde det även igår. Blev så fint så!

Kanske lägger upp någon bild sedan, men måste kolla med min syster, för det var hon som hade kameran med sig igår.

Saknar och Älskar dig Pappa!!!

Fin byrå och underbara tyger

Idag efter jobbet möte jag upp min syster, vi skulle iväg å träna, så vi drog våra kort på Friskis och Svettis, sen drog jag med henne till en affär lite längre bort..
Det var nämligen så att igår var jag på stan, fast efter de stängt och då gick jag förbi en affär på Slagggatan och där står en byra jag förälskar mig i...men eftersom de var stängt kunde jag inte titta närmare på den. Så idag var jag dit och tittade å den är så fin MEN dyr, 2200 kr för en gammal byrå...Så synd när den var så fin.

Å på vägen dit gick jag förbi en tyg affär, Marinas textil tror jag den hette och där fanns det jättemånga fina tyger. Fastnade främst för två, en svart med rosa fjärilar och en med rosa dalahästar, ska göra kuddfodral till lite kuddar att ha på gästsängen på övervåningen. Den med dala hästar har jag letat efter,då min syster köpte de tyget i Nusnäs, men det är lite dyrt och långt att åka dit för att köpa lite tyg. Men nu blir det lite närmare.
Ett annat + var att man inte behövde köpa 1 m utan mnn fick köpa ½ meter, för så mycket behöver jag inte till kuddar. Så nu när jag får lön ska jag nog bege mig dit å inhandla lite tyger.

Var även förbi en annan butik med massa fint, även den på Slaggatan.

Nya färger i köket

Nu är det nya färger i köket, nu när julen är borta.
Det som gäller nu är rosa och svart, som sagt var jag älskar ROSA!!
Mamma hade med sig svarta panelgardiner och en svart och rosa randig matta till mig igår, ska låna dem av henne. Sen har jag fått lite tyg at min svärmor, som hon köpt men som hon inte kommr att använda. Och de tänkte jag att jag skulle göra gardiner av, en kappa och sen två panelgardiner av till köket. Så i efter middag ska min sambo och jag åka ut till hans föräldrar och låna deras symaskin, så ska min sambo få sy gardiner åt mig. jag själv har inge tålamod att göra nå sånt...
Så när gardinerna är färdigsydda och uppsatta ska jag ta kort och visa för er.

Hjärtformad kruka & Tulpaner

Jag & min sambo var ner på stan nu på dagen, och då var vi in på Blomsterriket, älskar blommor, och då hittade jag en jätte söt kruka, som var formad som ett hjärta...funderar på att köpa den. 
Det arrangemanget som de gjort var med vårblommor, så fint.

Igår när vi var och handlade, köpte jag en bukett tulpaner, det är vår för mig. Köpte rosa, då de skulle passa till i mitt kök. För de är så mysigt när man städat och få sätta fram en bukett med tulpaner.
Sen på eftermiddagen kom min mamma, hennes helgbo, min syrra och hennes kille hit på mat, och vad har de med sig, jo en bukett tulpaner, även de rosa, då mamma vet att jag ska ha rosa i köket.

Så det blev en jätttefin stor bukett med rosa tulpaner.

Ljusburkar

Kollade runt på olika bloggar och hamnade på en blogg http://endoftavlavendel.blogspot.com/ och ser att hon har en glasburk, som hon förvarara värmeljus i. Det tror jag att jag ska härma (hoppas det är okej?), det är ju praktiskt och så snyggt, då kan man ha det framme. Så nu blir det att leta glasburkar.

Inspiration

Känner mig inte jättepigg...mår lite illa..hoppas det inte är magsjuka..för det är hemskt! Så då jag inte orkar göra så mycket, hade tänkt å ta bort julsakerna, men det får vänta,så kollar jag runt på alla fina bloggar om inredning och försöker få lite inspiration till vad jag kan hitta på här hemma.

Där vi hade tvn nere i vardagsrummet, innan vi flyttade upp den till övervåningen, där vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på...innan jul gick det i lila, då jag hade lila i gardinerna. men nu vill jag hitta på nå annat...så jag funderade på om jag skulle låta det gå i svart och silver...hmm...ska fundera vidare.
Har gröna soffor, och hyllan är svart. Så jag kan ju inte hitta på vad som helst. Nån som har nå förslag får gärna hojta till...

Fina julklappar

Julen 2008, fick vi, jag och min sambo fina julklappr. En hel del inredningsdetaljer...

Vi fick fina kuddar, till vår soffa. Önskade mig kuddar i beige och brunt och det fick vi, hela 4 styckna. Blir snyggt i vår fina soffa. Sen fick vi även en mysig filt, som passar jättebra med kuddarna och till soffan.
2 kuddar + sängkläder med afrika tema till vårt gästrum, (ska skriva om vårt gästrum senare) och även urläckra lyktor, önskade mig lyktor, tänkte ha dem nere nu när kistan är flyttad, men dessa tror jag nog ska få stå uppe. Måste bara köpa ljus till dem först...
En snygg matta i badrummet uppe, som en vis dam gillade, då hon låg på den på det sköna varma golvet med golvvärme när jag skulle ta kort...kom på henne!

Se lite kort här nedan.

      
           

Innan jul hamnade jag på DUKA, där jag haft ett present kort ganska länge men inte hittat nåt jag velat haft men nu såg jag denna underbara ängel, kunde inte låta blir att köpa den.
Så i julklapp fick jag en till, fast en liten...

Orkidé

Har inte speciellt bra hand om blommor, lyckas ta kål på de flesta ganska fort efter att de kommit in i mitt hus. Däremot gaderobsblommor kan jag ta vara på, och även orkidér. Älskar orkidér, de är så fina.

Just nu i mitt köksfönster, står det 5 styckna, en har knopp, ska nog slå ut när som helst. En blommoar för fullt, den har jag haft i några år och den har blommat flera gånger. Sen köpte jag även en ny här om dagen, så den blommar för fullt.

 Ny inköpta  Den som blommar igen...   Den med knopp i

Färg

I många bloggar har jag sett att det ska vara mycket vitt, eller att många vill ha vitt. Jag tycker oxå om vitt, men även färger.

Som i mitt kök, där är det vita skåpluckor, ekträskiva, ek möbler, ek golv å vita tapeter med vitt mönster på, men då kan jag ändra på gardiner, dukar, underlägg, mattor, servetter, handukar, krukor  i stället.
Så på våren och sommaren är det mycket rosa och grönt, älskar ROSA. På vintern blir det oftast rött, svart och vitt. Men vill jag ha någon annan färg, är det ju bara att ändra.
Lika så är det i badrummet där är kaklet och klinkers i vitt och grått, men kan ändra mattor och handdukar. Brukar variera med rött. orange, lila/grå eller olivgrönt.
Lite tråkigt om man måste byta färg på tex. kakel bara för att man vill ha något nytt.

Däremot i två av husets rum, är det färg, och inte så lite heller. i hallen nere är det en mörkröd, (svårt att förklara färgen) men en färg jag hade även i vår lägenhet, så den gillar jag, Mysig och varm färg.
Sen i sovrummet upp, är det rosa, en varm rosa, lite åt det mörka hållet.  Men sen har jag en del svarta och vita detaljer/saker så den blir lite mindre skarp där...men som jag älskar den färgen!
Så jag får hoppas att mitt första barn blir en tjej...


Hej och välkommen till min blogg

Hej!

Kommer fortfarande ha kvar min gamla hemsida med blogg om huset http://huset.zinknet.se/ , där det är skrivet om när vi byggde och tiden innan och efter. Men i den här bloggen tänkte jag fortsätta, nu när huset är klart ( lite små saker kvar att göra + veranda bak osv.) med att skriva mestadels om inredning, som är ett intresse jag har. Om saker jag köper, har köpt och fått, saker jag får och saker jag önskar mig så det blir ännu finare här hemma.

Är dock inte lika duktigt på inredning som många andra här på internet, som har jättefina bloggar och inreder hur snyggt som helst. Men ska göra mig ett försök. Sen får ni gärna komma med tips och ideér!

Tycker även om att fota, så det kommer bli en del bilder här på bloggen oxå, mest om inredning.

Mysiga butiker


Gårdsbutiken Skarp (Leksand)



Milla Mollis (Tällberg)



Madam Nyberg (Valbo)



Ställ & Såsser på hörnet (Säter)



Irmas uthus (Borlänge)



Norrgården (Falun)



Tant Elwira (Valbo)



Calimero (Sågmyra)



Gruvgatan 13 (Falun)



Vitt & Vakert (Ludvika)



House of Olivia (Mora)


Jag har vunnit :)


Vann jag hos bloggerskan
Nikita, mamma till Albin



Var med i en korsordstävling
i tidningen Tove, och vann
boken Lev Vackert.